INICI IMATGES ASSOCIACIÓ LES DANSES LINKS GUADASSUAR sobre e-mail art-tipo E-MAIL

ASSOCIACIÓ AMICS DE LES DANSES DE GUADASSUAR

PRESENTACIÓ

Conservar el nostre patrimoni artístic i cultural és cosa de tots.

Les Danses de Guadassuar són una de les senyes d’identitat de la vila. La seua consideració com a Festa d’Interés Turístic Nacional exigeix unes mesures de protecció patrimonial per tal d’assegurar l’adequada conservació i apreciació d’aquest bé.

L’Associació Amics de les Danses de Guadassuar, vol situar les Danses com a referent de Festa d’Interés Turístic dins la seua modalitat.

Els Amics de les Danses sorgim com una associació que vol reforçar el sentiment d’identitat local, sensibilitzar a la ciutadania de Guadassuar amb el coneixement i conservació del seu patrimoni cultural, de la seua memòria històrica i contribuir a la difusió i promoció de la festa de les Danses com a festa única pel seu caràcter històric al temps que viu en l’imaginari col·lectiu de Guadassuar.

Des de l’Associació Amics de les Danses volem fer palesa la importància del  caràcter popular de la FESTA, que és una de les característiques tenides en compte a l’hora del seu reconeixement institucional, per tal que conserve tots eixos valors que ens han transmès els nostres avantpassats i així que es puga transmetre igualment a les generacions posteriors sense perdre la idiosincràsia pròpia i la seua essència.

 

 

 

 ACTIVITATS

 

Des de la seua fundació en l’any 2007, L’Associació “Amics de les Danses de Guadassuar” ha vingut desenvolupant una tasca al voltant de la FESTA que es concreta en les següents activitats:

Projecció audiovisual:Col·laboració en la tria dels Caps de Dansa –Vicent Ibiza i Carlos Beltràn.

Assessorament als festers de Sant Roc en els previs a la setmana de Danses.

Taller de confecció de trages de dilluns a dimecres de la setmana de Danses.

Recopilació, preparació i edició del llibre
“LES DANSES DE GUADASSUAR: 15 anys de la reintroducció del cap de dansa 1993-2007” Descarregar PDF

Acte de presentació del llibre  el 15/12/2007 a les 20:00 hores en la Biblioteca Municipal, a càrrec de Joan B. Boïls i Enric Mut, cronista de la Vila.

Visita als grups de 2on. Curs d’E.S.O. de l’I.E.S. Guadassuar: projecció audiovisual, presentació de l’Associació i col·loqui al voltant de les danses.

Col·laboració en la tria dels Caps de Dansa – Fermin Pardo.

Col·laboració amb el Grup de danses de l’Alcúdia a l’espectacle “Vinguen Festes” que es va desenvolupar a la localitat de l’Alcúdia, i posteriorment al Palau de la Música de València.

Col·laboració en la redacció d’un projecte per al programa “Comenius” per al coneixement de les festes populars en diversos instituts de secundària europeus.


DESCARREGUES:

- 15 anys de Cap de Dansa (agost 2007)
- Ahí estan (agost 2008)
- De què eixim (agost 2009)
- És cosa de tots (octubre 2009)

 

anar a d'alt

 

 

amics de les danses guadassuar

 

INICI IMATGES ASSOCIACIÓ LES DANSES LINKS GUADASSUAR sobre e-mail art-tipo E-MAIL

• Associació Amics de les Danses, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació
Disseny web: sebastianlopez.com